Logo demaasenwaler.nl
  • Alles

Com-Passion 2019

vrijdag 19 april 20:30 uur

Foto: eigen foto

WAMEL/BOVEN-LEEUWEN - Com-Passion 2019 betreft twee unieke, sfeervolle concerten met fraaie teksten over mededogen, geloof, hoop en liefde. Op 17 april in Wamel in de RK Victorkerk en 19 april in Boven-Leeuwen in de RK Willibrorduskerk. Kaarten in voorverkoop via https://compassion.entranz.nl.

Nieuw en uitzonderlijk zijn de samenklanken met de accordeon die het kerkorgel vervangt. Eveneens voor het eerst, de speciale arrangementen door Freddy van Maurik van de verrassend prachtige 'Mass for peace' van K. Jenkins met pop-achtige elementen en een unieke beat in zang en instrumentals. Muziek met kwaliteit en een grote variatie aan diverse muziekstijlen zoals diverse koralen en het schitterende 'Erbarme Dich' van J.S.Bach. Liederen van Nederlandse componisten J.Röntgen, A.Oomen, songs van L. Bernstein gecombineerd met film muziek uit 'Schindler's List' en Turks Fruit etc. etc.

Deze fantastische muziek wordt uitgevoerd in een niet-alledaagse en afwisselende samenstelling van solozang, piano, accordeon, trombone, viool en ensemble-zang. Smaakvol gecombineerd met teksten door Pastor Ruud Roefs & Maikel Rubens. Het muziekprogramma volgt chronologisch het leven, lijden en de herrijzenis van Jezus die past in een klassieke traditie maar verre van traditioneel is. In een verrukkelijke samenwerking tussen professionele musici en zangeressen en zangers van hoog niveau uit de stempraktijk van Gery Vermeulen, beleeft u de emotie en ontroering van hun gezamenlijke passie voor muziek.

Uitvoerenden:

Anna Wiersum Eerste violiste in het Gelders orkest, uit Arnhem; Arjen Reeser Trombonist in diverse professionele orkesten, uit Nijmegen; Freddy van Maurik Dirigent en pianist, uit Elst; Harl van Heertum Percussie, uit Beneden Leeuwen: Cor Auwerda Accordeon, piano uit Druten; Maikel Rubens & Pastor Ruud Roefs Voordracht uit resp. Boven-Leeuwen en Beuningen; Gery Vermeulen Solozang en artistieke leiding, uit Druten; ZingYES-voices: zangeressen en zangers van hoog niveau (stempraktijk van Gery Vermeulen) uit het Land van Maas & Waal.


deel deze activiteit

Locatie

St. Willibrorduskerk
Boven-Leeuwen