Afbeelding
Foto: Addy de Meij

Lastige bijbelteksten lezen

donderdag 26 april 2018 20:00

De afgelopen decennia is er veel veranderd in hoe mensen omgaan met de kerkelijke traditie en het christelijk geloof. Een van de voorbeelden daarvan is de omgang met de Bijbel. Wat ooit een vertrouwde tekst was waarmee je dagelijks leefde, is voor veel mensen vandaag een vreemd verhaal geworden. Ook wie nog wel vertrouwd is met de Bijbel, struikelt wel eens over lastige teksten. Hoe dat zo gekomen is, is één vraag. Een heel andere vraag is: kan het ook anders? Kunnen we weer leren om die teksten op een andere manier tot ons te laten spreken?

Theologe Janneke Stegeman houdt van lastige bijbelteksten. Zij heeft geleerd dat lastige teksten in plaats van struikelblok ook inspiratiebron kunnen zijn. Daarbij komt het er wel op aan, hóe we de teksten lezen. Op deze avond bespreekt zij met de aanwezigen een aantal lastige teksten lezen. Zij wil daarbij laten zien hoe je kunt lezen zonder te struikelen. En hoe lastige teksten een bron van inspiratie kunnen zijn, ook voor ons hier vandaag.

De bijeenkomst is op donderdag 26 april, aanvang: 20.00 uur. De deuren zijn geopend vanaf 19.45 uur. Meer informatie en aanmelden bij Renée Peters, via reneebraakhekke@planet.nl.

Locatie