Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

'Weet je nog wel oudje'

zondag 25 februari 2018 14:30

DRUTEN/BENEDEN-LEEUWEN - Liefhebbers van streekverhalen kunnen de komende weekenden hun hart ophalen in de Maas en Waalse theaters. Na het succes van 'De Zoone vaen Toone' brengt Toneelgroep De Kleine Komedie wederom twee keer een onvervalste volksmusical op de planken.

De nieuwe voorstelling 'Weet je nog wel oudje' belooft voor velen een feest van herkenning te worden. In het stuk keren de spelers samen met hun publiek terug naar de jaren '50. Op meeslepende wijze wordt het verhaal verteld van een vissersdorpje met een kleine hechte gemeenschap. Stropers en dorpsomroepers passeren de revue en een beeld wordt geschetst van hoe mensen woonden en hoe romances opbloeiden.

Vertrouwde ingrediënten
Bezoekers kunnen rekenen op de vertrouwde ingrediënten die je bij een volksmusical mag verwachten: gesproken dialect, nostalgische liedjes, een lach en ook een traan. Even gevarieerd is de spelersgroep van De Kleine Komedie, die bestaat uit inwoners van het Land van Maas en Waal én de Betuwe. Onder hen Greet Broekman uit Wamel. 'Sinds september is onze groep al met veel plezier aan het repeteren voor het nieuwe stuk', vertelt zij. 'Leuk is dat er dit jaar ook vijf kinderen meespelen. Daarnaast worden de voorstellingen muzikaal omlijst door een gitarist, pianist en drummer. Die dynamiek op en om het podium geven het verhaal, dat uit het leven is gegrepen, extra glans.'

Kaarten
De voorstelling 'Weet je nog wel oudje' wordt op zaterdag 17 februari om 20.00 uur opgevoerd in de Rosmolen in Beneden-Leeuwen. Op zondag 25 februari is er een matineevoorstelling om 14.30 uur in het Agora Theater in Druten. Kaartjes kosten 12,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar in de brasserie van de Rosmolen en via agoratheater.nl.

Locatie