Rondleidingen kelders kasteel Wijchen

zaterdag 16 december 2017 13:00

In het weekend van 16 en 17 december wordt in het centrum van Wijchen het Kerst Sprookjesfestijn georganiseerd. Op allerlei locaties in het centrum van Wijchen is van alles te doen en te beleven, zo kun je op zondag in het kasteel de kelders bezoeken.

Het kasteel van Wijchen is dit weekend omgetoverd tot het sprookjeskasteel van Winterkoningin Wijcheline. Maar onder het kasteel bevinden zich de kelders. Hierin vind je een politiecel die tot ver in de jaren zeventig van de vorige eeuw is gebruikt. Daarnaast is er een stokoude stookruimte van waaruit de ruimtes boven verwarmd werden en ooit was de centrale keuken gevestigd in de kelders. Ook is te zien hoe dik de zestiende-eeuwse buitenmuren zijn.

Nieuwsgierig naar wat er onder het kasteel allemaal te zien is? Kom dan 17 december naar het kasteel voor een rondleiding. De rondleidingen worden gegeven tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Elk half uur is er een rondleiding. Per rondleiding kunnen er maximaal 10 personen deelnemen. Prijs voor deelname is 2 euro p.p. vanaf 7 jaar (dit is exclusief museumticket).

Locatie