Willy Lamers. Foto: John van Gelder.
Willy Lamers. Foto: John van Gelder.

De Gouden Leeuw in nieuwe handen

Zaken

DRUTEN - Na ruim 45 jaar verlaten Willy en Thea Lamers hun plek achter de toog en de keuken van De Gouden Leeuw in Druten.

Zaterdag 24 september is de overeenkomst met de nieuwe exploitant getekend. Vanaf 1 januari 2017 zal het karakteristieke Café-Restaurant tegenover de H.H. Ewaldenkerk in handen zijn van 'De vrienden van De Gouden Leeuw'; een vriendenclub van Maas en Waalse ondernemers.

Willy en Thea waren al langer op zoek naar een opvolger, maar de geschikte kandidaat diende zich niet aan. Een aantal bevriende Maas en Waalse ondernemers hebben daarom de koppen bij elkaar gestoken en samen de exploitatierechten van De Gouden Leeuw overgenomen. Zo waarborgen ze de continuïteit van de eeuwenoude kroeg en willen ze de zaak nieuw elan geven door te investeren en te moderniseren. Het is niet de bedoeling dat de ondernemers zelf achter de tap gaan staan, daarom zijn ze op zoek naar een nieuwe uitbater/huurder die de zaak zelfstandig kan runnen en – met hulp van 'De vrienden' - het horecacentrum in Druten een nieuwe impuls kan geven.