Een zonnige zomerdag.
Een zonnige zomerdag. Foto: Reinier Jansen

Zwembad De Zeven Morgen telt af tot openingsdag

DREUMEL - Hoewel het mooie weer nog even op zich laat wachten, is men bij Zwembad De Zeven Morgen al druk met de voorbereidingen voor het aanstaande zomerseizoen. Als alles meezit opent het bad op Hemelvaartsdag de poorten. Deze week gaat de verkoop van abonnementen van start, en kan het aftellen beginnen.

Voordat het bad opengaat, moet er nog heel wat gebeuren op het complex; van grootschalige klussen, zoals het vernieuwen van de vloer van het recreatiebad, tot noodzakelijke werkzaamheden als het verven van de speeltoestellen, het schoonmaken van de kleedruimtes en het maaien van de ligweides. Vrijwel alle werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers. 'Zij zijn onmisbaar voor het voortbestaan van het zwembad', aldus bestuursvoorzitter Diana Kusters.
Het Dreumelse openluchtbad wordt draaiende gehouden door een kleine 100 vrijwilligers. Een deel van hen is verantwoordelijk voor onderhouds- of schoonmaakwerkzaamheden, anderen bemannen bijvoorbeeld de kassa en/of kiosk. Hoewel het bestuur kan rekenen op een vaste club mensen, zijn extra handen zeer welkom. 'Iedere club zit te springen om vrijwilligers', geeft Diana toe. 'Maar waar je bij een vereniging kunt putten uit het eigen ledenbestand, is dat bij De Zeven Morgen geen optie. We hebben geen leden, alleen bezoekers. Daarom proberen we via zoveel mogelijk kanalen mensen te enthousiasmeren om zich voor het bad in te zetten.'

Inloopmomenten

Nieuw dit jaar zijn twee inloopmomenten om potentiële vrijwilligers op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met het zwembad en de verschillende functies. Er is voor iedereen, en voor elke agenda, wat wils; van incidenteel bijspringen in de groenvoorziening tot een wekelijkse kassadienst van twee uur. Het inloopmoment is op zaterdag 6 april van 9.00 tot 11.00 uur.

Met een beetje geluk kan op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, de eerste duik genomen worden. 'Uiteraard is dat afhankelijk van het weer', aldus Diana. 'Het moet niet alleen op de dag zelf boven de 20°C zijn, ook van te voren moet het weer goed genoeg zijn om op de geplande datum open te kunnen. De baden moeten, na het realiseren van de nieuwe vloer, nog geverfd en gecoat worden, en vervolgens moet het water de tijd krijgen om op te warmen.'
Ter voorbereiding op een hopelijk prachtige zomer, start de verkoop van abonnementen na Pasen. Inwoners van Dreumel ontvangen hiervoor huis aan huis een envelop. Abonnementen zijn verkrijgbaar via de website zwembaddreumel.nl.
Mensen die het zwembad een warm hart toedragen en zich willen inzetten als vrijwilliger kunnen zich aanmelden via zwembaddezevenmorgen@live.nl. Neem voor meer informatie contact op met Diana Kusters, via 06-25 00 43 82.