Thijs Stevens.
Thijs Stevens. Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Thijs Stevens toont superieure snelheid in NK

Algemeen

BERGHEM – Hij heeft er een jaar op moeten wachten, maar vorige week zondag was het weer zover: een overwinning voor karter Thijs Stevens in het NK Rotax Max. De dertienjarige coureur uit Druten won in Berghem de tweede ronde van de titelstrijd in de Junioren-klasse. 

‘De laatste keer dat ik een race won was vorig jaar in de Winter Cup. Nu heb ik een keertje geluk’, sprak Thijs na afloop van de race. 

Al in de trainingen bewees hij dat hij snel was, door continu bij de besten te rijden. Dat zette hij op overtuigende wijze door in de kwalificatie. ‘In mijn snelle ronde had ik slipstream achter iemand aan het einde van het rechte stuk, en zo reed ik mijn snelste ronde’, zegt hij over de manier waarop hij zijn poleposition pakte. ‘Ik had al verwacht dat ik wel vooraan zou rijden. Ik had er de snelheid voor.’ 

In de prefinale liet hij andermaal zien over een superieure snelheid te beschikken. Hij reed de hele race aan de leiding en dat resulteerde in een knappe eerste plaats. Dat maakte dat hij ook in de finale vooraan mocht starten. Toen de lichten doofden ging Thijs er als een raket vandoor. ‘Ik had meteen een gaatje, maar de rijders achter mij begonnen al snel terug te komen’, blikt hij terug. ‘Toen moest ik verdedigen om mijn plek vast te houden. Ik was niet de snelste, dus dat was soms best lastig, maar toch lukte het om de anderen voor te blijven.’

Zijn overwinning toont dat Thijs in uitstekende vorm verkeert. Hij hoopt dan ook op nog meer successen dit seizoen. Zijn volgende race is de eerste ronde van de Euro Trophy, medio april op het circuit van Genk.

Bron: blattermedia.com.