WK Paracycling baan in Rio de Janeiro
WK Paracycling baan in Rio de Janeiro Foto: Miriam Jeske/CBC

Brons en zilver voor Aniek Seelen tijdens WK

Sport

RIO DE JANEIRO - Paracycliste Aniek Seelen heeft afgelopen week maar liefst drie keer brons en één keer zilver behaald tijdens de wereldkampioenschappen Paracycling op de baan in Brazilië.

De UCI wereldkampioenschappen vonden van 20 tot en met 24 maart plaats. De 27- jarige Aniek Seelen (van den Aarssen) uit Dreumel kwam uit op alle onderdelen. De eerste bronzen medaille behaalde Aniek op de 500 meter sprint. Tot in de laatste bocht was ze onderweg voor goud. Door de hoge snelheid die ze had kwam ze niet goed uit in deze laatste bocht en verloor ze kostbare tijd. Ze werd derde, achter de Chinese Xiaomei Wang en de Canadees Mel Pemble. 

Op het onderdeel de Individuele Achtervolging wist ze opnieuw brons te behalen. Brons met een gouden randje zoals Aniek het zelf zegt. Ook op de 200 meter vliegende start reed ze de derde tijd. Dit onderdeel telt mee voor het Omnium. Een eindklassement over alle onderdelen. Op het laatste onderdeel de Scratch was ook hier het brons voor Aniek, die zeer alert, fel en aanvallend reed en werd ze 3e achter de Chinese Xiaomei Wang en de Colombiaanse Daniele Perez. In het Omnium was het zilver voor Aniek. 

Aniek kijkt terug op een goed WK Paracycling op de baan. Veel rust krijgt ze niet, zodra ze volgende week terug is in Nederland. Het wegseizoen gaat al snel van start en staan er voor haar belangrijke wereldbeker wedstrijden op haar programma waarin ze zich hoopt te plaatsen voor het wereldkampioenschap op de weg in Zürich. Alle te behalen punten op de wedstrijden zijn ook erg belangrijk voor zoveel startplaatsen te behalen voor TeamNL tijdens de Paralympische Spelen. Of ze gaat naar Parijs dat weet de Dreumelsr nog niet.  ’De kans is klein, maar niets is onmogelijk’, aldus Aniek.

WK Paracycling op de Baan Rio de Janeiro
WK Paracycling baan in Rio de Janeiro