De Bronzen Stemmen tijdens een repetitie.
De Bronzen Stemmen tijdens een repetitie. Foto: Ger Loeffen

Afscheidsconcert De Bronzen Stemmen

Verenigingen

BEUNINGEN - Na ruim dertig jaar heeft het Regionaal Senioren Mannenkoor De Bronzen Stemmen besloten dat het mooi is geweest. De zangvereniging stopt haar activiteiten dit voorjaar, maar niet voordat er nog één groot afscheidsconcert is gegeven. Dat moet gaan plaatsvinden op 7 april in de, voor het koor zo vertrouwde, Beuningse Corneliuskerk met haar fraaie akoestiek.

Voor het zingen van deze uitvoering nodigt De Bronzen Stemmen alle zanglustige mannen uit de regio uit. Oud-leden en andere belangstellenden mogen op projectbasis meedoen.

Het gevarieerde programma is zo samengesteld dat alle toppers uit het mannenkoorrepertoire voorbijkomen. Van De Twaalf Rovers en La Vergine degli angeli tot het Jagerskoor.

Wie zin heeft om deze highlights mee uit te voeren, kan zich opgeven via Hennie Sibon, voorzitter (tel. 024-677 16 16) of Pieter van Oss, secretaris (tel. 0487-52 13 42) en vanaf half februari mee oefenen met de koorleden. De repetities voor dit projectkoor van De Bronzen Stemmen zijn op de dinsdagen 20 en 27 februari, 5, 12, 19 en 26 maart, en 2 april; telkens van 14.00 tot 15.45 uur in het Beuningse dorpshuis De Lèghe Polder.

Aan het slotconcert wordt ook meegewerkt door twee geliefde solisten: de sopraan Claudia Wijers uit Elst en de bariton Rob Hazenberg uit Malden.

Het geheel staat onder leiding van Maarten-Jan Dongelmans uit Ewijk.