Leeuwenmars 2022
Leeuwenmars 2022 Foto: Reinier Jansen

Zestigste editie Leeuwenmars

Verenigingen

BOVEN-LEEUWEN - Op 29 en 30 april organiseren wandelsportvereniging de Vrolijke Tippelaars, s.v. D.S.Z. en carnavalsvereniging de Roefelbus gezamenlijk de 60e Leeuwenmars. Een mijlpaal in het Boveneindse verenigingsleven. 

Deze wandelmars, die bij fanatieke wandelaars door heel Nederland bekend is, kent meerdere routes die door het Land van Maas en Waal voeren. Men kan gedurende twee wandeldagen genieten van het natuurschoon, de dijken en het prachtige uitzicht over het water.

In de jaren zestig van de vorige eeuw begon wandelsportvereniging de Vrolijke Tippelaars met het organiseren van de Leeuwenmars. De laatste jaren zijn voetbalvereniging D.S.Z. en carnavalsvereniging de Roefelbus met een afvaardiging toegevoegd, om organisatorisch hun steentje bij te dragen.

Afstanden
De afstanden die gelopen kunnen worden zijn: 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer. Het 25 kilometer parcours is op beide dagen verschillend, en daardoor dus ook als tweedaagse te lopen. Om het zestigjarig jubileum van de Leeuwenmars wat extra’s te geven, krijgt iedere deelnemer een leuke herinnering.

Inschrijven
Inschrijven kan op de dagen zelf bij het startpunt in de kantine van sv. D.S.Z. (Trambaan 1 in Boven-Leeuwen). Deelname bedraagt 6 euro inclusief herinnering of 5 euro zonder herinnering. Leden van de KWBN krijgen op vertoon van hun ledenpas 1 euro korting. Zie ook: leeuwenmars.nl.