Repetitie Con Brio in de kerk in Wamel.
Repetitie Con Brio in de kerk in Wamel. Foto: John van Gelder

Jukebox Party van Con Brio

Uit

WAMEL – Eens waren het psalmen die weerklonken in de kerken van Maas en Waal. Sinds meerdere kerken aan de eredienst zijn onttrokken, is er ruimte voor andere geluiden.

In Wamel bereidt popkoor Con Brio zich voor op een uniek optreden in de kerk. Met een ‘Jukebox Party’ presenteren band en koorleden zich als veelzijdige artiesten met muziek en verhaal.

‘Anno 2024 wilden we ons losweken van het beeld van een concert met koorleden die heupwiegend en met klappers in de hand hun liedjes vertolken. We zien dat toneelverenigingen steeds meer muziek in hun uitvoeringen brengen. Wij besloten nu eens het omgekeerde te doen. Tijdens ons concert gaan we een verhaal presenteren’, vertelt Karel Kalkers. Hij is, samen met Sanne van Lith, een van de vijf leden van de concertcommissie.
‘We hebben hiervoor een regisseur in de arm genomen’, vult Sanne aan. ‘Raymond Hendriks-Peirce is niet alleen leerkracht op De Kubus, maar ook een ervaren regisseur met veel koor-ervaring. Hij schreef voor ons een prachtig script genaamd: Jukebox Party.’

De ogen van de vertegenwoordigers van Con Brio beginnen geheimzinnig te stralen wanneer ze spreken over het muzikale spektakel. Ze willen alleen kwijt dat de koorleden, in diverse rollen, een verhaal gaan uitdragen rond een mooi en herkenbaar feestelijk thema. Het verhaal wordt aangevuld met muziek uit de zogenaamde ‘jukebox’. Het koor zal, samen met hun achtkoppige band, muziek variërend van de Beatles en Blues Brothers tot Son Mieux en Goldband, ten gehore brengen. Echter, voordat het zover is, moet er nog veel werk worden verzet. Alle voorbereidingen worden getroffen door koorleden en vrijwilligers uit eigen kring. Ze werken er hard aan om op 15 en 16 maart om 20.00 uur hun gasten te ontvangen in de kerk van Wamel.

Kaartjes kosten 15 euro (inclusief consumptie) en zijn tot 14 maart hier te bestellen.

Door Elly Hagen