Op de foto (van links naar rechts) Thijmen Bakker, Pieter van Dijk, Ron Noppen, Len Brands, Geert van Tongeren en Thijs Banken. (Teamcaptain Stan Jacobs ontbreekt op de foto)
Op de foto (van links naar rechts) Thijmen Bakker, Pieter van Dijk, Ron Noppen, Len Brands, Geert van Tongeren en Thijs Banken. (Teamcaptain Stan Jacobs ontbreekt op de foto) Foto: SV Tornado

Succesvol seizoen schaakvereniging Tornado

Sport

DRUTEN - Schaakvereniging Tornado uit Druten timmert flink aan de weg. De club heeft dit seizoen diverse prijzen behaald. 

Twee weken geleden won de club de derde prijs in de zesde klasse van de landelijke KNSB-competitie. Afgelopen vrijdag werd Tornado 1 kampioen in de derde klasse van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) en een dag later werd de club tweede bij de OSBO-cup.

Het is lang geleden dat de club zoveel prijzen heeft gewonnen in een seizoen. Voorzitter Ron Noppen vraagt zich zelfs af of Tornado al eens eerder zo’n succesvol seizoen heeft gekend.

Over nieuwe instroom heeft de schaakvereniging ook niets te klagen. ‘We hebben momenteel zoveel jeugdleden dat we het met onze huidige trainers net kunnen bolwerken’, aldus Noppen. Nieuwe jeugdleden kunnen daardoor pas met ingang van het nieuwe seizoen weer lid worden. Wel is de club nog op zoek naar volwassen schakers. Ook schakers die maar net de regels van het spel kennen, zijn van harte welkom. Meer informatie: www.svtornado.nl.