Afbeelding
Foto: Judith van Haren

Klaar voor de start van de Drutenloop

Sport

DRUTEN - Leerlingen van IKC de Kubus kregen dinsdag 12 maart een hardloopclinic van Maud van Actief Maas en Waal en gymleerkracht Bram. De twee promootten hiermee bewegen én het meedoen met de Drutenloop. Er kwamen leuke spelvormen aan bod en de kinderen werkten zich in het zweet.

Van alle leerlingen van groep 8 heeft het grootste deel al eens eerder meegedaan aan de Drutenloop. Vier van hen vertellen over hun passie voor sport. Dani en Sanne doen aan voetbal, Job is vaak in de klimhal te vinden en Floortje doet aan turnen. 

Wat is er leuk aan sporten?

Dani vertelt meteen enthousiast dat hij door het rennen bij voetbal zijn energie kwijt kan, ‘en dat is lekker als je een vol hoofd hebt’. Floortje zegt dat ze zich na het sporten energiek voelt. 

Wat is er leuk aan meedoen met de Drutenloop?

‘Dat je wordt aangemoedigd door vrienden en familie’, laten de vier weten. ‘Dat geeft een goed gevoel.’ Job vindt het leuk dat je kunt zien hoe hard je kunt lopen. ‘Je bent een soort Max Verstappen van het rennen’, lachen ze. 

Voorbereiding

Het belangrijkste advies van het sportieve viertal is: niet te hard starten! ‘Bouw je loop rustig op, en oefen van tevoren. Rondjes rennen in de tuin, bij het uitlaten van de hond of in het Drutens bosje. Of speel ‘wie scoort is keep’ op het voetbalveld. Doe het samen, want dat is gezellig.’

Klik hier voor meer informatie over de afstanden en inschrijven.