Tweede elftal Unitas’28 na winst door in bekertoernooi

WAMEL - Unitas’28 2 heeft afgelopen zondag geschiedenis geschreven in de bekerhistorie door ONA’53 3 uit de beker te kegelen. De Wamelnaren wonnen met 1-0 van de gerenommeerde ploeg van oud-profvoetballer Peter Wisgerhof.

De ploeg van trainer Frank Drost wist met een grote dosis strijd én inzet de technisch vaardigere ploeg uit Wageningen te overbluffen. Kansen voor de gasten werden nauwelijks weggegeven en met wat geluk had de score voor Unitas’28 al voor rust geopend kunnen zijn. In de tweede helft gaf de prima ingevallen Hugo van der Steen al spoedig zijn visitekaartje af door redding te brengen op de doellijn bij een grote kans voor de gasten. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de thuisclub, net als in de eerste helft, de bovenliggende partij. De beloning kwam nadat invallers Siem van Echteld en Lex Thijssen in het veld verschenen. Bij een aanval passeerde Van Echteld behendig een Wageningse verdediger en schoot onberispelijk in de verre hoek waarop ook de ONA’53 keeper geen verweer had; 1-0. Doordat meerdere treffers uitbleven, bleef het tot het einde spannend. De voorsprong werd echter niet meer uit handen gegeven. Dankzij deze winst heeft de Wamelse ploeg de laatste zestien in hun bekertoernooi bereikt.