Unitas’28 boekt ruime overwinning op SCD’33

WAMEL - Unitas’28 heeft ook in de vijfde speelronde haar ongeslagen status kunnen handhaven en versloeg in de streekderby tegen het laaggeplaatste SCD’33 met maar liefst 6-1. Vooral in de tweede helft toonde de ploeg van trainer Wout van Blijderveen zich slagvaardig.

Tom Derks opende na een kwartier spelen de score en niet veel later verdubbelde Kian Mannee de Wamelse voorsprong. Op slag van rust bracht een eigen doelpunt bij de thuisclub weer hoop voor de gasten in de tweede helft. Echter in deze tweede periode waren het Yekta Demirtas en Tom Derks die de stand uitbouwden tot 6-1. Een verdiende overwinning. Jammer was het dat de scheidsrechter zich genoodzaakt zag een zevental gele en één rode kaart te trekken, waardoor de gasten met tien spelers eindigden in deze verder sportieve wedstrijd. Unitas’28 staat nu op een derde plek met 10 punten uit vier wedstrijden. Komende zondag staat de uitwedstrijd bij UHC op het programma. De aftrap op sportpark Schaarweide in Hernen is om 14.00 uur.