Druten JA1 aan kop in zaalhockeycompetitie

Sport

DRUTEN - Jongens A1 van Hockeyclub Druten kan terugkijken op een geslaagd eerste competitieweekend. Afgelopen zaterdag 15 december won het team beide wedstrijden en gaat hiermee ongeslagen aan kop in de 2e klasse.

De eerste wedstrijd was Druten te sterk voor Wageningen en wist door mooie aanvallende combinaties vier keer te scoren. Wageningen kwam tot één treffer, eindstand 4-1.

Eind van de middag stond de tweede wedstrijd op het programma tegen het sterk geachte Bemmel JA1. Het werd een zwaar bevochten overwinning waarbij het tot vlak na het eindsignaal nog spannend bleef. Druten wist de tegenstander goed vast te zetten waardoor Bemmel niet echt aan het eigen spel toekwam. Druten JA1 kwam op voorsprong, maar verzuimde de score verder uit te bouwen. Bemmel lukte het met hun spaarzame maar scherpe aanvallen telkens weer gelijk te maken. Twee minuten voor tijd kwam Druten op een 5-4 voorsprong. Het was nog even spannend maar een mogelijke gelijkmaker van Bemmel viel net na het eindsignaal waardoor de tweede overwinning van Druten een feit was.

Begin volgend jaar krijgt de competitie haar vervolg en speelt Druten op 6 januari in Groesbeek de tweede competitieronde tegen Nijmegen en wederom Wageningen.

Door Wilbert Korsten