Kampioenswedstrijd voor Leones

BENEDEN-LEEUWEN/ULFT - Aanstaande zondag speelt Leones in Beneden-Leeuwen in de laatste wedstrijd van het seizoen om het kampioenschap. Het moest daarvoor in de uitwedstrijd in Ulft bij SDOUC diep gaan. In een werkelijk doldwaze 2e helft wisten de Leeuwenaren in blessuretijd een 2-1 achterstand om te buigen naar een 2-3 overwinning. Voor die tijd hadden ze al een penalty gemist en de kruising geraakt.

In de eerste helft was het Leones dat sterk begon en direct al kansjes kreeg. Ze zetten vroeg druk op de opbouw van SDOUC. Maar moesten beducht zijn op de gevaarlijke uitvallen van SDOUC. Leones speelde in een hoog tempo, maar zag dat na een kwartier SDOUC zich onder de druk uit wist te spelen en enkele malen gevaarlijk werd. Aanvallend mislukte de eindpass bij Leones net iets te vaak. Toch had Leones na een half uur op voorsprong kunnen komen toen de goed leidende scheidsrechter voordeel gaf en Joshua Lopez Cuijten in kansrijke positie naast schoot. Even later was het aan de andere kant wel raak toen Kees van de Pavert een bal zeer knap binnen kopte. Hierna zakte het tempo bij Leones wat weg.

In de 2e helft kwam Leones sterk uit de startblokken en kreeg kansen. SDOUC werd nog gevaarlijk uit de counter. Na 10 minuten liet de keeper van SDOUC bal los, maar niemand van Leones kon profiteren. Vlak hierna kwam Bram Kooijmans vanaf links goed naar binnen maar zijn geplaatst schot spatte op de kruising uiteen. Na 20 minuten was er een uitgelezen kans toen Leones een penalty kreeg na een zeer goede actie van Dylan van de Ven. Bram Kooijmans zag zijn inzet echter gestopt door doelman Melvin Kersten. Het geloof in een goede afloop zag je bij de supporters wegebben, maar trainer Martijn Bartels kwam met een geniale wissel. Hij bracht Lester Stofkoper, die enkele wedstrijden met een blessure had gemist, in het veld als extra spits. Dat leverde binnen de minuut de gelijkmaker op. Een hoge bal werd door Lester Stofkoper verlengd naar de zijkant waar Maikel v. Haagen de bal laag voorgaf en diezelfde Lester Stofkoper de gelijkmaker binnen schoot. Er zat weer volop geloof in het team de SDOUC werd vol onder druk gezet. Maar een prachtig schot van Kees van de Pavert bracht SDOUC weer op voorsprong. Onder leiding van Lester Stofkoper die vol energie Leones aanspoorde ging Leones niet bij de pakken neerzitten en bleef het op zoek naar doelpunten. Maar toen de blessure tijd aanbrak geloofde de supporters niet meer in een goede afloop, maar het team bleef knokken en dat leidde tot de gelijkmaker van Maikel v. Haagen. Toen ver in blessure tijd Joshua Lopez Cuijten en een mêlee van speler de bal binnen tikte geloofden de supporters hun ogen niet en bleef de droom van het kampioenschap in stand.

Van de achtervolgers haakte Voorwaarts af. Spero blijft op 1 punt achterstand staan. Leones lijkt nu wel zeker van de nacompetitie want zou Spero kampioen worden dat neemt Leones als nummer 2 de periode titel van Spero over. Maar Leones zal er alles aan gelegen zijn om zelf te winnen van DVC'26 en kampioen te worden. Het zal een zeer spannende wedstrijd gaan worden want DVC'26 staat boven aan in de derde periode en zal minimaal gelijk moeten spelen om deze periode te behalen. Bij winst van Leones gaat niet alleen het kampioenschap maar ook de derde periode naar Leones en staat DVC'26 met lege handen. Deze alles beslissende wedstrijd begint zondag 27 mei om 14.00 uur op het sportpark van Leones.