Afbeelding

Vooruitblik sport deel 2: Marjolein Buis

Sport

In de laatste krant van 2016 kijken we, samen met een aantal regionale sporters, vooruit naar 2017. Wat zijn hun doelstellingen en verwachtingen voor het komende sportjaar? Anton Janssen ging in gesprek met Kim en Anouk van Dongen, Marjolein Buis, Jurjo Hagen, Gidion van Doorn, Jurgen Seelen, Max Boonstoppel en Laura Smulders.

Buis kijkt al uit naar Spelen

BEUNINGEN - Voor Marjolein Buis was 2016 een geslaagd jaar. Voor de rolstoeltennisster uit Beuningen was het winnen van Roland Garros in Parijs het hoogtepunt. Buis sloot het sportjaar vorig weekend af met het NK in Rotterdam, waar ze samen met Diede de Groot de nationale titel in het dubbelspel veroverde.

Marjolein: 'Ik stel elk jaar samen met mijn coach Aad Zwaan doelen op. Terugkijkend op 2016 ben ik best tevreden: ik klom op de internationale ranglijst van plaats zes naar drie en won mijn eerste Grand Slam. Helaas bemachtigde ik geen medaille in het enkelspel op de Paralympische Spelen, maar ik ben toch erg blij met mijn prestaties van dit jaar. Ik heb nu een korte onderbreking en sluit een succesvol jaar ontspannen af. Even rust nemen, want in januari begint het seizoen weer met een Grand Slam, de Australian Open. Volgend jaar speel ik weer tussen de vijftien en twintig toernooien. Mijn instelling is toewerken naar de volgende Paralympics in 2020 in Tokio', aldus de gemotiveerde rolstoeltennisster.

Buis: 'Ik geniet volop van het tennissen en word nog elke maand beter. Hopelijk gaat dat nog jaren zo door.'

Door Anton Janssen