Afbeelding

Tour de France helden komen naar Tiel

Sport

TIEL - Zondag 31 juli rijden de Tour de France helden door de Tielse binnenstad tijdens de Profronde van Tiel. Naast het sportieve spektakel staat het centrum in het teken van zomerse gezelligheid met live muziek en leuke kraampjes.

Voorafgaand aan de Profronde worden diverse wedstrijden dwars door het centrum van Tiel gereden, waaronder een dernycriterium. Een derny is een lichte motorfiets, waarop een gangmaker bij wielerwedstrijden rijdt om de luchtweerstand te breken voor de wielrenner die hem op korte afstand volgt. 'De renners rijden met zeer hoge snelheden, boven de 50 kilometer per uur, maar er komt ook zeker techniek bij kijken', aldus mede-organisator Gert Jakobs. Aan de dernywedstrijd in Tiel doen Nederlandse en Belgische dernyrijders mee. De organisatie heeft onder andere oud-profs Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel, Maarten den Bakker, Bart Voskamp en Bobbie Traksel weten te strikken voor de dernyrace.

Naast de dernywedstrijd heeft de Profronde van Tiel weer een mooi programma, wat om 13.00 uur begint. Kijk op de site www.profrondetiel.nl voor meer informatie. Het voetveer Wamel - Tiel vaart op 31 juli t/m 22.00 uur.