Amanda Bikker (links) en Floor Lissone
Amanda Bikker (links) en Floor Lissone Lewabo

Lewabo-jeugd succesvol bij Gelderse Kampioenschappen

Sport

BENEDEN LEEUWEN - Tennisvereniging Lewabo heeft in het weekend van Hemelvaart en Pinksteren traditiegetrouw deelgenomen aan de Gelderse Kampioenschappen. Tennisvereniging Lewabo was dit jaar met drie speelsters, te weten Diede van Gelder, Floor Lissone en Amanda Bikker, wederom goed vertegenwoordigd. Onder wisselende weersomstandigheden werden op meerdere parken in Gelderland de Districtsjeugdkampioenschappen afgewerkt.

Diede van Gelder was als eerste geplaatst in de categorie meisjes t/m 10 jaar, maar verloor jammer genoeg haar eerste wedstrijd. Een volgende zege in de poule leidde er niet meer toe dat ze de finale mocht spelen. Floor Lissone kwam bij de meisjes t/m 12 jaar eenvoudig de poulefase door en ook de halve finale en finale wist zij met overmacht te winnen. Floor Lisonne mag zich, net als in 2014 en 2012, Gelders beste in deze leeftijdscategorie noemen.

Amanda Bikker was bij de meiden t/m 14 jaar de beste. In een schema van zestien speelsters trok ook zij uiteindelijk aan het langste einde. Al met al weer een geweldige prestatie van deze jonge speelsters van Lewabo.

Door Mariëlle v.d. Bos