Sociaal Maas en Waal pleit voor snelle probleemoplossing VeiligThuis

Politiek

DRUTEN - In de raadsvergadering van de gemeente Druten heeft Sociaal Maas en Waal er op aangedrongen om de boel bij VeiligThuis op orde te krijgen. 'Het verbeterproces moet erop gericht zijn om het meldpunt VeiligThuis goed te laten werken zodat onveilige situaties zoveel mogelijk voorkomen worden', aldus de politieke partij.

Volgens de partij is het noodzakelijk als zich dergelijke situaties voordoen om snel en effectief in te grijpen. Hierdoor kunnen veel problemen voorkomen worden zegt de partij. Het bestuur van VeiligThuis komt op donderdag 30 juni bijeen om naast het verbeterplan ook de financiële gevolgen te bespreken.

Met het oog op de jaarrekening en de begroting van het Werkbedrijf en Breed heeft Sociaal Maas en Waal aandacht gevraagd voor de benadering van werkgevers. Sociaal Maas en Waal: 'Zij hebben immers een belangrijke rol bij het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.' Middels een praktijkvoorbeeld werd het duidelijk dat het ook vanuit de werknemer niet makkelijk is om te ervaren dat er bij sommige werkgevers weinig animo bestaat om mensen met een beperking aan te nemen. De wethouder werd door de partij gevraagd om hiervoor extra aandacht te vragen in het bestuur van het Werkbedrijf.