Aanpassing dienstregeling lijn 42

Ingezonden

Op de redactie ontvingen we een kopie van de brief die Bert Beuving uit Druten heeft geschreven aan de directie van Arriva. Het betreft een brief over de voorgenomen aanpassing van lijn 42 die van Nijmegen naar Tiel gaat door Maas en Waal. De redactie van de Maas&Waler vraagt zich af of er meer lezers zijn die gebruik maken van deze dienstlijn en het eens of oneens zijn met de voorgenomen wijziging. Reacties zijn welkom via redactie@demaasenwaler.nl.

Hieronder de brief die Bert Beuving heeft verstuurd naar Arriva:

Directie Arriva
Antwoordnummer 1004
8440 VB Heerenveen

onderwerp: voorgenomen aanpassing lijn 42 Gelderland

Druten, 14 november 2016

Geachte directie,
Uit de krant en uit een reactie van de Provincie begrijp ik dat u in Gelderland de dienstregeling van lijn 42 wilt aanpassen. Zo wilt u een uurdienst buiten de spits invoeren voor de bus tussen Druten en Tiel v.v. Voor mij, en voor veel andere inwoners van Maas-en-Waal, is dat een slecht idee, want uit ervaring weet ik dat veel mensen vanuit de gemeentes Druten en West Maas en Waal ook na 9 uur gebruik maken van deze bus om via Tiel verder per trein te reizen. Voor hen beperkt een uurdienst de mogelijkheden, hetgeen niet alleen vervelend is, maar ook de verleiding vergroot om niet langer met het openbaar vervoer, maar met de auto te gaan reizen – en dat mag toch niet het gevolg zijn uw plan.

Hetzelfde, maar dan omgekeerd, geldt ook voor de mensen die vanuit het westen voor hun komst naar Maas-en-Waal (werk, bezoek) aangewezen zijn op het openbaar vervoer.

Bij deze maak ik dan ik ook bezwaar tegen het voornemen om voor lijn 42 een uurdienst buiten de spits in te voeren.

Mijn voorstel is om lijn 42 in halfuurdienst te blijven laten rijden of, als het niet anders kan, de uurdienst alleen tussen 11 en 15 uur te laten gelden en 's avonds na 20 uur.

Ik vertrouw er op, dat u mijn voorstel serieus in overweging neemt en terugkomt op uw voornemen en hiermee veel reizigers uit en naar Maas-en-Waal, jong en oud, een grote dienst te bewijzen. Zij blijven dan immers het OV als reëel en aangenaam alternatief voor de auto ervaren.

Naar uw reactie zie ik met belangstelling uit.

Met vriendelijke groet,

Bert Beuving, regelmatig gebruiker van lijn 42 vnl. vanwege werk in Utrecht