Kortdurend Verblijf beschikbaar voor Maas en Walers

Mens

NIJMEGEN - Gelegen in het voormalige Kinderdorp Neerbosch is GrandCare Verblijf geopend.

GrandCare Verblijf is er voor mensen voor wie het wenselijk of noodzakelijk is tijdelijk elders te verblijven. Dit kan bijvoorbeeld om de thuissituatie te ontlasten of te stabiliseren, het op adem te kunnen komen, ontlasten van mantelzorg of respijtzorg. Soms voor een paar nachten en soms een langere periode aaneengesloten. Net waar behoefte aan is. GrandCare biedt momenteel plaats aan zeven personen in een prettige, groene en veilige omgeving.

In het voorjaar 2018 worden er nog 7 slaapkamers zodat ze in totaal aan 14 mensen een plek kunnen bieden. Bij GrandCare Verblijf is 24/7 begeleiding aanwezig die zorg draagt voor een prettig leefklimaat, luisterend oor, signaleert en stuurt aan waar nodig.

Kortdurend Verblijf (Jeugdwet en Wet Maatschappelijke Ondersteuning) is bedoeld voor mensen vanaf 13 tot 100 jaar. Jongere kinderen zijn welkom onder begeleiding van een ouder-verzorger. Cliënten kunnen worden aangemeld via alle erkende verwijzers uit de gemeente; Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, Heumen, Berg en Dal, Mook en Middelaar. Denk hierbij aan huisartsen, jeugdbescherming of wijkteams. Kjik voor meer informatie op www.grandcare.nl of contact opnemen met GrandCare via 024-3573468.