Afbeelding
Foto: Marlene Burgers

Herrese Krintemik voor het goede doel

Mens

HERNEN - Zondag 11 juni is de Hernense Stratenmarkt en hier wordt voor de 11e keer Ouwerwetse Herrese Krintemik verkocht.

De opbrengst van de Krintemik gaat naar een goed doel, de missionarissen van Hier en Ginder worden financieel ondersteund. De Bergharense Zuster Marleen Burgers werkt sinds 1967 in Noord-Oost Brazilië. Zij zet zich al 50 jaar in voor de arme boeren daar. Zij wil van de opbrengst van de Herrese krintemik een klein zonnepaneel om energie op te wekken voor het oppompen van water uit een stromend riviertje naar een waterreservaat waarmee bewatering van landbouwgrond kan worden gerealiseerd.

Naast het feit dat je met aankoop van de Herrese Krintemik een goed doel steunt, is de ouwerwetse Herrese krintemik van Bakker Jacques Maas een echte lekkernij. Geert Vonk uit Druten stelt wederom zijn bakkerij gratis ter beschikking en Jacques bakt geheel belangeloos de krintemikken. Op deze manier kan nog steeds één keer per jaar de krintemik naar het geheime recept uit de jaren "50 van vader Piet Maas gebakken worden.

De prijs van een krintemik kost 5 euro, waarvan minimaal 3 euro aan het goede doel wordt gedoneerd. Wie niet naar de markt kan of wil komen, kan de krintemik(ken) ook bestellen. Op zaterdag 10 juni wordt de krintemik dan thuis bezorgd. Bestellen kan bij Marjan van Gelder-Maas, Tel. 06.13154244 of per mail: marjan.maas@outlook.com.

Afbeelding
Afbeelding