Afbeelding
Foto: John van Gelder

Beleven en genieten staat centraal tijdens PinksterVaria

Mens

ALTFORST - In Altforst zijn vanaf komend weekend iedere dag vrijwilligers in touw om het dorp in gereedheid te brengen voor PinksterVaria. Het jaarlijkse evenement dat in het weekend van 2, 3 en 4 juni voor de 39e keer plaatsvindt. Wat ooit begon als Fierljep-toernooi rondom De Wetering op eerste pinksterdag, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een dagje-uit voor de hele familie.

Ruim 150 vrijwilligers uit het dorp zetten zich ook dit jaar weer in om het programma, dat met recht boordevol genoemd mag worden, op poten te zetten.
Beleven en genieten
Waar het evenement jaren geleden voornamelijk in het teken stond van de grootse jaarmarkt, staat beleven en genieten tijdens de aankomende editie centraal', vertelt mede-organisator Mireille Meuffels, die benadrukt van het marktimago af te willen. 'Natuurlijk kunnen bezoekers nog steeds struinen tussen het koopwaar, maar er is veel meer', verzekert zij.

Outdoorgames
Nieuw dit jaar zijn de outdoorgames die verzorgd worden door de Jeugd van Altforst (JvA). Zij creëren tijdens de aankomende editie voor het eerst een uitdagend survivalparcours, waaraan iedereen deel kan nemen. Rondom het parcours worden clinics boogschieten gegeven, staat een klimtoren en kan men deelnemen aan een zeepkistenrace of wedstrijd bumpervoetbal.

Froggypop
Voor de kinderen zijn er in het Kikkerparadijs verschillende leuke activiteiten. Een hoogtepunt vormen de stormbaan van maar liefst 70 meter en de spectaculaire 'wipe-out attractie' The Striker. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Froggypop, een podium voor lokale bands, waaronder Seven Thirty, DiX en Wallstreet.

Sprietlopen
Wie niet bang is om een nat pak te halen kan traditiegetrouw deelnemen aan het Fierljeppen. Zoals elk jaar kan men ook ditmaal weer 'sprietlopen'. 'Op de plek van de voormalige discotheek De Kikvorsche bevond zich in vroegere tijden al een kroeg. Om die te bereiken moesten Altforstenaren over een zogeheten spriet, ofwel een boomstam in de sloot, lopen', vertelt Meuffels. 'Dat oude gebruik blijft traditie, met hopelijk veel hilariteit tot gevolg.'