De leerlingen schonken hun prijs van € 60,- euro aan het Radboud Oncologie Fonds.
De leerlingen schonken hun prijs van € 60,- euro aan het Radboud Oncologie Fonds. Foto: Andras Schuh

Leerlingen Appelhof zamelen geld in

Mens

DRUTEN - Leerlingen van basisschool de Appelhof in Druten wonnen bij het Triviant toernooi 2017 een bedrag van 60 euro. Ze wisten direct wat ze met het geld wilden doen: doneren aan het Radboud Oncologie Fonds.

De leerlingen verloren een juf aan borstkanker, en daarbij had een andere juf net dezelfde diagnose gekregen. Het was voor hen al snel duidelijk dat hun gewonnen bedrag bestemd was voor onderzoek naar kanker.

Toen ze het geld in het Radboudumc kwamen overhandigen kregen ze van fondsenwerver Harry Verwaaijen een uitdaging mee naar huis: van de 2 euro die elke leerling van hem kreeg 60 euro maken. En daarvoor deden de leerlingen hun uiterste best. 'Ze hadden koekjes, cakejes en paaseieren verkocht', vertelt een enthousiaste Harry Verwaaijen. 'Eén leerling verkocht zelfs zijn oude fiets.'

In totaal wisten de leerlingen 321,80 euro op te halen voor onderzoek naar kanker. Om hen te bedanken kregen de leerlingen een rondleiding van een van de onderzoekers van het Radboudumc. Zo konden ze met eigen ogen zien hoe onderzoek naar kanker werkt, en waar hun geld goed gebruikt kan worden.