Optreden van My Baby tijdens Down The Rabbit Hole 2016.
Optreden van My Baby tijdens Down The Rabbit Hole 2016. Foto: Bart Heemskerk

De Groene Heuvels maakt zich klaar voor Down The Rabbit Hole

Cultuur

EWIJK - Een bezoek aan muziekfestival Down The Rabbit Hole betekent drie dagen lang genieten, beleven en ontdekken aan de oevers van recreatieplas De Groene Heuvels. Slenter langs het water, struin over veldjes en dwaal door het bos, op zoek naar verborgen plekken, geheime feestjes en onverwachte ontmoetingen. Een line-up met (inter)nationale muzikanten maakt het weekend compleet.

Op 23, 24 en 25 juni staat De Groene Heuvels weer volledig in teken van het muziekfestival Down The Rabbit Hole. Geïnspireerd door de popcultuur in de vrijgevochten jaren '60 creëren muzikanten, kunstenaars, ontwerpers en filmmakers ook dit jaar weer een eigenzinnig festival rondom de recreatieplas.
Line-up
Down The Rabbit Hole viert dit jaar haar eerste lustrum met een indrukwekkend programma. Een spectaculair aantal (inter)nationale muzikanten bestijgt tijdens het driedaagse festival één van de vele muziekpodia. Onder hen bekende namen als Fleet Foxes, Spinvis, Typhoon, Oscar and the Wolf, De La Soul en Soulwax. Maar er is meer. Bezoekers zijn daarbij zelf aan zet. Samen bouwen aan een immens kunstwerk, stijldansen, een filmpje kijken in de buitenbioscoop of deelnemen aan een yogasessie. Het kan allemaal in het meest surrealistische festivalparadijs van Nederland.

Festivalkoks
Een andere topact op Down The Rabbit Hole is de waanzinnig veelzijdige menukaart. De festivalkoks prikkelen de smaakpapillen, met heerlijk eten uit alle windstreken, geselecteerd op vakmanschap en kwaliteit. Met liters bier, wijn en mixjes, als fundament van ieders festivaldieet, mag een gezonde portie vitamientjes zeker niet ontbreken. Wie toe is aan een verantwoorde break kan zich te goed doen aan biologische fruithapjes, haverdranken en vegetarische maaltijden.

Tickets
Er zijn nog kaarten voor de vijfde editie van Down The Rabbit Hole verkrijgbaar. Voor tickets, het programma en meer informatie over het festival, zie downtherabbithole.nl.