Provincie steunt omscholing technisch personeel

Algemeen

GELDERLAND – Het project van de provincie Gelderland om het tekort aan technisch personeel aan te pakken, begint zijn vruchten af te werpen.

Gelderland heeft de afgelopen drie maanden al bijna 130 omscholingsvergoedingen voor werkenden en werkzoekenden toegekend. Het gaat om vergoedingen voor omscholing en opleiding, variërend van
1.000 tot 3.000 euro. Er zijn momenteel nog zo'n 800 van dergelijke vergoedingen beschikbaar.

Scholen, bedrijven, brancheorganisaties bundelen krachten

Onder het motto 'Leve(n)lang Gelders Vakmanschap' is de provincie eind mei begonnen met het project om het tekort aan technisch personeel bij bedrijven te verminderen. Scholen, bedrijven, brancheorganisaties,
vakbonden en techniekfondsen hebben hiervoor hun krachten gebundeld. Aan de hand van het actieplan worden omscholings- en bijscholingstrajecten ontwikkeld. Zo kan de technische arbeidsmarkt in Gelderland beter functioneren, zo stelt de provincie. Mensen die zich laten omscholen of bijscholen, krijgen ondersteuning van arbeidsmarktcoaches.

Gelderse economie groeit flink

De provincie heeft 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het actieplan. Diverse opleidingsfondsen zijn daarnaast goed voor 600.000 euro aan co-financiering. De Gelderse economie groeit al enkele jaren flink en veel bedrijven hebben steeds meer moeite om personeel te vinden met een technische achtergrond.

Bron via mediapartners RN7