Afbeelding
Foto: Piet van Ballegooij

LooFields een groot succes

Algemeen

WAMEL - In de achtertuin van Gerard Looman vond afgelopen zondag 8 juli de tweede editie van LooFields plaats. Het muziekevenement met als thema 'Muziek van de wieg tot het graf' bood net als twee jaar geleden podium aan diverse zangers, bands, koren en andere muzikanten uit eigen regio.

Het weer was perfect voor een evenement in de buitenlucht en al vroeg in de middag liep het festivalterrein vol. Traditiegetrouw opende de huisband van LooFields, de Looband, het evenement met een fantastisch optreden.

Niet veel later was het hele podium gevuld met de dames en heren van popkoor ConBrio uit Wamel. Het publiek werd de rest van de middag vermaakt met optredens van onder andere Denise Looijen en Bert Staal, Maaike van Swambagt, Janneke van Ewijk, W.E.K., Fairy-Tale, Get Over It, Remake en Saunawest. Hoewel deze laatste band zijn oorsprong vindt in Rotterdam, woont de drummer alweer een aantal jaar in Wamel.

De Looband was deze middag geregeld op het podium te vinden. Niet alleen voor hun eigen optreden, maar ook om andere artiesten te begeleiden. Aan de reacties te horen maakten deze muzikanten indruk op het publiek, maar niet zo veel als hun jonge opvolgers, de Looband Junior. Dit gelegenheidsgezelschap van zes jonge muzikanten uit Maas en Waal is twee jaar geleden opgericht voor de eerste editie van LooFields. Echter waren deze talenten zo enthousiast dat ze samen muziek zijn blijven maken. Daarom stonden ze ook dit jaar weer samen op het podium met een vijftal nummers, een optreden dat zeer goed werd ontvangen door het publiek.

Een ander hoogtepunt van LooFields was het optreden van saxofonist Nader Issa. Twee jaar geleden woonde deze gevluchte Syriër net in Nederland en was hij hier nog een redelijk onbekende muzikant. Ondertussen treedt hij regelmatig op en heeft hij zelfs mogen samenwerken met Claudia de Breij. Tijdens LooFields 2018 liet hij zijn muzikale talent nogmaals horen en dat viel in de smaak. Positieve en enthousiaste reacties geven een bevestiging dat ook LooFields 2018 weer een groot succes was. Met veel dank aan de organisatie, artiesten, vrijwilligers en het publiek, zonder wie deze prachtige dag niet te realiseren was geweest. Op naar de volgende editie, LooFields 2020.

Door Amy Magnee