Lothar Vigelandzoon (kunstenaar), Britte Visker (Nederlandse Rode Kruis), Richard de Bruin (directeur RBT Rivierenland), Kees van Blijderveen (hoogste bieder), Hans Beenakker (voorzitter FruitDelta Rivierenland), Gerdo van Grootheest (burgemeester Culemborg) en Jochem van Gelder (veilingmeester).
Lothar Vigelandzoon (kunstenaar), Britte Visker (Nederlandse Rode Kruis), Richard de Bruin (directeur RBT Rivierenland), Kees van Blijderveen (hoogste bieder), Hans Beenakker (voorzitter FruitDelta Rivierenland), Gerdo van Grootheest (burgemeester Culemborg) en Jochem van Gelder (veilingmeester). Foto: Nationale Kersenparty

Tweede editie Nationale Kersenparty succesvol

Algemeen

CULEMBORG - Op vrijdag 22 juni 2018 vond in FruitDelta Rivierenland de tweede editie van de Nationale Kersenparty plaats. Dit jaar was Culemborg gastgemeente en werd het netwerkevenement gehouden bij Werk aan het Spoel. Er waren meer dan 300 gasten aanwezig tijdens deze exclusieve zomeravond.

De Nationale Kersenparty is een jaarlijks terugkerend evenement en biedt een platform om de verbinding op te zoeken met het regionale, provinciale en nationale netwerk, waarmee de regionale ambities, ontwikkelingen en innovaties van FruitDelta Rivierenland gedeeld worden. Onder meer Tweede Kamerleden Remco Dijkstra en Jaco Geurts, Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Clemens Cornielje en Gedeputeerde van de provincie Gelderland, Bea Schouten, waren aanwezig.

De genodigden van de Nationale Kersenparty werden getrakteerd op een inspirerend programma, omlijst met een preuvenement aan smaakvolle streekproducten. Het preuvenement werd aangeboden door regionale restaurants, landwinkels en streekproducenten als Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, Het Huis van de Stad, PrinsHeerlijk, Fruitpartners Blom en Natuurlijk Gruun.

Het Nederlandse Rode Kruis was het begunstigde goede doel van de avond. Veilingmeester Jochem van Gelder veilde de kersensculptuur 'Tender Single Love Cherry' van de internationaal bekende kunstenaar Lothar Vigelandzoon. Omdat de in de regio wonende en werkende Vigelandzoon het Nederlandse Rode Kruis een warm hart toedraagt, gaat de opbrengst van zijn sculptuur volledig naar dit goede doel. De sculptuur is geveild voor het prachtige bedrag van 4300 euro en gewonnen door Kees van Blijderveen van Natuurlijk Gruun.

Britte Visker van het Nederlandse Rode Kruis vertelt wat er gebeurt met het bedrag dat met de veiling is opgehaald: "Alles gaat naar nationale projecten van het Rode Kruis. Het project 'Sterk door je netwerk' bijvoorbeeld, om kwetsbare mensen in de maatschappij, zoals ouderen, beter te kunnen helpen met onder meer de veiligheid in huis."

Het exclusieve netwerkevenement zal jaarlijks plaatsvinden op de voorlaatste vrijdag van juni in een van de Rivierenlandse gemeenten. De organisatie en coördinatie van de Nationale Kersenparty wordt verzorgd door het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland. Regio Rivierenland, Gemeente Culemborg, AVRI, Rabobank, Ondernemersvereniging Ondernemend Maas en Waal en Betuwe In Zaken ondersteunen het evenement.