Afbeelding
Foto: Marloes van Zon

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal

Algemeen

MAAS EN WAAL - Kinderen uit de groepen 4 tot en met 6 van zestien verschillende basisscholen gaan zaterdag 23 juni de sportieve strijd aan met elkaar, tijdens de Maas en Waalse schookzwemkampioenschappen. In zwembad De Zeven Morgen in Dreumel verschijnen 140 kinderen aan de start om de felbegeerde 'Meester van Teeffelen-bokaal' binnen te slepen. Welke school mag zich dit jaar de schoolzwemkampioen noemen?

Het succes van de eerste samenwerking in 2013 tussen ZV De Gelenberg uit Druten en openluchtzwembad De Zeven Morgen in Dreumel is een blijvertje. De eerste editie werd direct een geweldig succes, met ongeveer 100 jonge zwemmers. De jaren daaropvolgend steeg het aantal deelnemers naar tussen de 125 en 180 deelnemers.

Deelnemende scholen
Uit de gemeente Druten nemen de volgende scholen deel: IKC De Appelhof, De Octopus, 't Geerke, SBO De Dijk, IKC De Kubus, 't Klòsterhûfke en De St. Victorschool. Uit de gemeente West Maas en Waal zijn dat: De Oversteek, De Terebint, De Laak, De Mariaschool, St. Lambertusschool, De Mariënhof, De Tweestroom, De Leeuwenkuil en De Wijzer.

Training
Alle deelnemers kregen ook dit jaar van ZV De Gelenberg de gelegenheid om gebruik te maken van de gratis voorbereidende trainingen. Op deze manier konden zij onder begeleiding alvast een beetje wennen aan, en kennismaken met de zwemsport en zwemvereniging De Gelenberg. Ongeveer 120 kinderen bereidden zich op deze manier voor.

Zaterdag 23 juni starten de wedstrijden om 10.00 uur. De kinderen zwemmen individueel meerdere baantjes die meetellen voor de wedstrijd. Vervolgens eindigen de deelnemers met een ludieke estafette. Om 12.45 uur wordt de school met de snelste tijd bekend gemaakt. Vervolgens wordt de 'Meester van Teeffelen-bokaal' uitgereikt door meester Van Teeffelen zelf. Hij zal hierbij worden geholpen door Ans Mol, wethouder van West Maas en Waal en wethouder Sjef van Elk van de gemeente Druten. Uiteraard is er voor alle deelnemers ook een herinnering aan het zwemfestijn.