Afbeelding
Foto: werk van Simone Albers

Simone Albers exposeert in het Dijkmagazijn

Algemeen

WINSSEN - Simone Alberts exposeert op alle zondagen in mei van 13.00 tot 17.00 uur haar werken, onder de expositienaam 'Atom by Atom', in het Dijkmagazijn in Winssen.

Albers (Nijmegen, 1990) is gefascineerd door de evolutie van de kosmos en de processen die hierin een rol spelen. Ze onderzoekt de mechanismen die verborgen liggen achter het direct waarneembare in een poging de complexiteit van het bestaan te bevatten. De onderwerpen die ze kiest komen voort uit een romantisch filosofische denkwijze in combinatie met een sterke interesse in natuurwetenschappelijk onderzoek. Ze streeft binnen haar werk naar een synthese van filosofie, wetenschap en kunst omdat ze allen voortkomen uit een bepaalde verwondering over het bestaan en de wens deze op een of andere manier te doorgronden. Alle drie kunnen ze het gevoel van ontzag vergroten en laten ze de wereld zich ontvouwen als steeds interessanter, gelaagder maar ook ongrijpbaarder: als een wolk die steeds weer van vorm verandert op het moment je denkt hem scherp te hebben.

In tegenstelling tot een eerder begeerde concretisering is ze op het moment op zoek naar een manier om juist deze complexiteit te vertalen. Het resultaat is werk bestaande uit collageachtige landschappen die zich bewegen tussen microscopisch klein en gigantisch groot, tussen abstract en figuratief en tussen fysisch en metafysisch. De werken bestaan dikwijls uit fragmenten waarbij wordt gespeeld met de spanning tussen het individu en het geheel, tussen verscheidenheid en eenheid. Elk deeltje staat in wisselwerking met zijn omgeving en is onderdeel van iets groters.

De expositie is gratis toegankelijk.