Afbeelding
Foto: Google Streetview

Binnen twee weken coalitieakkoord in Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - In Beuningen proberen CDA, VVD en BN&M binnen twee weken te komen tot een coalitieakkoord. Wethouder Jan Kersten van BN&M neemt de regierol op zich en is aangesteld als formateur.

Het zandtransport Beuningse Plas wordt een heikel punt in de coalitieonderhandelingen, zo erkent Pascal Cobussen, fractievoorzitter van BN&M. Hij benadrukt dat er compromissen moeten worden gesloten. GroenLinks-fractievoorzitter Frans Houben is erg benieuwd hoe men het probleem van het zandtransport gaat oplossen. "In de debatten hebben VVD en CDA grote woorden gebruikt en duidelijke standpunten ingenomen," aldus Houben. Hij constateert dat Beuningen wat betreft het zandtransport
afhankelijk is van Nijmegen. "Er komt een nieuw Nijmeegs college en een nieuwe gemeenteraad. Het is afwachten welke standpunten die gaan innemen," zegt Houben.

Het zandtransport moet beginnen op 1 januari 2020, anders loopt Beuningen de kans op schadeclaims. Volgens Houben dreigt de gemeente in tijdnood te komen.

Als CDA, VVD en BN&M er niet in slagen een coalitie te vormen, dan gaat BN&M onderhandelen met GroenLinks en een derde partij. BN&M en GroenLinks vinden beide dat Beuningen een zelfstandige gemeente moet blijven.

Via mediapartner RTV Totaal.