Motie van afkeuring haalt het niet bij spoeddebat Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - In een ingelaste raadsvergadering in Beuningen hebben de oppositiepartijen vrijdagavond een motie van afkeuring ingediend tegen het college. De oppositie verwijt het college met name een gebrekkige vorm van communicatie, en het voeren van beleid dat gebaseerd is op onzekerheden.

De motie was het resultaat van een avond waarop verwijten over en weer niet werden geschuwd. Wethouder Piet de Klein reageerde op het bericht over een "liegend Beuningen" in De Gelderlander.

"De afgelopen 8 jaar heb ik best wel het een en ander meegemaakt. Ik ben wel eens boos geweest, maar nooit teleurgesteld. Tot het bericht in De Gelderlander verscheen. Ik zal u besparen wat er door me heen ging", zei de wethouder. Daarna nam D66-fractievoorzitter Roel Kuppens het duidelijk op voor wethouder De Klein. "Uit de brief van de gemeente Nijmegen blijkt dat Beuningen niet gelogen heeft. We zitten hier niet om de raadsvergadering van afgelopen dinsdag opnieuw te voeren", aldus Kuppens. Dat werd coalitiepartner D66 niet in dank afgenomen. VVD-raadslid Paul ten Haaf: "Kan de heer Kuppens lezen? In de brief van de gemeente Nijmegen staat duidelijk dat er geen toezeggingen zijn gedaan." Fractievoorzitter Sijmen Versluijs (PvdA): "Dat kan ook niet, daar kan alleen de Nijmeegse gemeenteraad over beslissen."

De motie van afkeuring werd uiteindelijk ingebracht door de VVD, PvdA, GroenLinks en CDA. De coalitiepartijen BN&M en D66, die samen in de raad in de meerderheid zijn, hebben de motie weggestemd.

Via mediapartner RTV Totaal.