Afbeelding
Foto: Bibliotheek Gelderland Zuid

Wethouder van Elk geeft startsein Nationale Voorleesdagen

Algemeen

DRUTEN - Op woensdag 24 januari leest wethouder Sjef van Elk het prentenboek van het jaar, Ssst! De tijger slaapt, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup, voor aan de kinderen op het kinderdagverblijf Dadou in Druten. Hiermee geeft hij het startsein voor de Nationale Voorleesdagen en vraagt hij aandacht voor het voorlezen aan kinderen.

'Voorlezen is belangrijk voor de taal- en spraakontwikkeling van kinderen. De gemeente Druten heeft daarom vanaf dit jaar het programma Bibliotheek voor Ukkies ook beschikbaar gesteld voor alle kinderdagverblijven in de gemeente', laat een woordvoerder weten. Peuterspeelzalen in de gemeente Druten konden al gebruik maken van het programma.

Bibliotheek voor Ukkies is een programma waarbij de lees- mediacoach van de bibliotheek 6 keer per jaar interactief komt voorlezen bij de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven die zich hebben aangemeld. Met interactief voorlezen gaat de lees- mediacoach met de kinderen in gesprek over het boek zodat het voor de kinderen een luister- en denkactiviteit is waar ze actief aan meedoen. Soms gebruikt de lees- mediacoach ook muziek. Interactief voorlezen vergroot de leesbeleving van kinderen. Naast de komst van de lees- mediacoach krijgen peuterspeelzalen en kinderdagverblijven een instellingsabonnement bij de bibliotheek waarmee ze gratis 40 titels per keer kunnen huren. Hiermee kunnen ze kinderen het hele jaar door voorlezen.

Nadat wethouder Sjef van Elk het prentenboek van het jaar heeft voorgelezen leest de lees- mediacoach van de bibliotheek het prentenboek op een interactieve manier voor aan de kinderen.