Meervoormekaar; ook in 2018 dé uitvoerder van Welzijnswerk in Druten

Algemeen

DRUTEN - Stichting MeerVoormekaar voert ook in 2018 in Druten het brede welzijnswerk uit, waaronder ondersteuning voor ouderen en mensen met een beperking, jongerenwerk, vrijwilligers en mantelzorgers, vluchtelingenwerk en overige ondersteuning op het gebied van de WMO. Daarvoor krijgt de stichting in 2018 een subsidie van 691.475 euro. Een fiks bedrag waarvan het Drutense college van B&W vindt dat het alleszins verantwoord is, want zij zijn uitermate tevreden met MeerVoormekaar en heeft er alle vertrouwen in dat ook in 2018 weer goed werk geleverd zal worden.

Zaken en werkzaamheden die eruit springen bij het jongerenwerk zijn de extra openstelling van Place2Be op de Gelenberg en verdubbeling van het urenaantal jongerenwerk (van 16 naar 32 uur) om zo de druk op zwaardere jeugdzorg door preventief beleid te voorkomen.

Bij vrijwilligerswerk en mantelzorgondersteuning kunnen de betreffende mensen terecht op een steunpunt voor vragen en ondersteuning. Ook wordt er gezorgd voor ontmoetingsmogelijkheden en vraaggerichte activiteiten en/of cursussen voor mantelzorgers en vrijwilligers. Er worden veel vrijwilligersdiensten aangeboden voor kwetsbare burgers, zoals woonadvies, alarmering, klussendienst, vervoersdienst/ plusbus en formulierenbrigade.

Ook op gebied van vluchtelingenwerk wordt goed werk geleverd. Statushouders ontvangen maatschappelijke ondersteuning bij het wegwijs maken in de Nederlandse samenleving. Dit gebeurt tijdens de eerste acht maanden van huisvesting in Druten. Het gaat vooral om praktische zaken rondom huisvesting en financiële zaken. Ook het opstarten van de inburgeringscursus (taal- & maatschappijonderwijs alsmede tekenen van de participatieverklaring) wordt begeleid.

Tot slot de dagbesteding. MeerVoormekaar zorgt voor aanbod van dagbesteding met geïntegreerde zorg en dienstverlening gedurende meerdere dagdelen per week op meerdere locaties. Als een aanvraag voor deelname aan dagbesteding positief is beoordeeld wordt een persoonlijk ondersteuningsplan op maat opgesteld.

Door Piet Zeeuwen