Afbeelding
Foto: Ziekenhuis Rivierenland

Tentoonstelling 'MIJN geZICHT'

Algemeen

TIEL - Slecht zien, hoe ziet dat eruit?

Wat ziet iemand die slechtziend is? De tentoonstelling 'MIJN geZICHT' in de centrale hal van Ziekenhuis Rivierenland toont dat in foto's, en met verhalen die je kunt beluisteren. Met de portretten van fotograaf Murk Schaafsma wil het Oogfonds meer begrip creëren voor mensen met een visuele beperking en de snel groeiende groep oogpatiënten in Nederland. Bij iedere foto vertelt de geportretteerde een persoonlijk verhaal dat tijdens de tentoonstelling via audio te beluisteren is.

Bestuurder Paul Verploegen opende de expositie maandagmorgen, ze is de hele week nog te zien. Dat gebeurde in aanwezigheid van oogartsen, polimedewerkers en vertegenwoordigers van de patientenverenigingen die onder de oogvereniging vallen en van het Oogfonds. De patiëntenverenigingen zijn er voor verdere informatie bij present.

Over het Oogfonds
Het Oogfonds wil blindheid en slechtziendheid voorkomen en bestrijden. Daarom investeert het Oogfonds in preventie, voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast heeft de stichting tot doel de maatschappelijke toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking te vergroten.

Bij vragen kunt u contact opnemen met afdeling communicatie via communicatie@zrt.nl of 0344-67 4413.