Piet van der Steen
Piet van der Steen

Jubileum orgel Ewaldenkerk gevierd met concerten

Algemeen

DRUTEN - Het Smits-orgel in de Drutense Ewaldenkerk bestaat dit jaar 175 jaar. Het is een van de fraaiste orgels van Gelderland. De parochie is trots op dit prachtige instrument. De eerste organist stond zelfs aan de wieg van de Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus. De parochie laat het jubileum niet ongemerkt voorbij gaan, en verzorgt op zondag 29 oktober in de Ewaldenkerk verschillende festiviteiten.

Om 09.30 uur is er een feestelijke eucharistieviering met medewerking van de Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus. Uitgevoerd worden onder andere delen uit de Messe in C van Bruckner en het Requiem van Fauré. Het koor staat onder leiding van Maarten-Jan Dongelmans, die ook op het orgel een improvisatie ten gehore zal brengen. Aansluitend aan de viering is er koffie met wat lekkers en een borrel in het parochiecentrum.

Om 15.00 uur is er een orgelconcert door Piet van der Steen, organist van de Oudkatholieke Sinte-Gertrudis kathedraal te Utrecht. Uitgevoerd worden werken van Jan P. Sweelinck, Domenico Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Léon Boëllmann, Hendrik Andriessen, César Franck en Johann Sebastian Bach.