Henk de Graaf aan het werk.
Henk de Graaf aan het werk. Foto: Henk de Graaf

Expositie Henk de Graaf in d'n Bogerd

Algemeen

DRUTEN - In augustus en september is een expositie van kunstenaar Henk de Graaf te zien in cultureel centrum d'n Bogerd.

Henk de Graaf uit Horssen bereikte met zijn werk al eens de top drie van de kunstprijs Maas en Waal. Zijn werk "Voor een appel en een ei" werd geloofd door de juryvoorzitter.

Henk de Graaf vertelt: "Na jarenlang mijn boerderij gerestaureerd te hebben kwam er tijd vrij om te gaan schilderen. Ik ben begonnen met schilderen in 2009 en heb geen opleiding genoten in de kunstwereld. Na enkele jaren heb ik wel een cursus gevolgd bij Ton van Hulst en heb ik zelf geleerd om schilderijen te maken." Henk gaat bij het maken van een schilderij geheel op zijn eigen manier te werk. "Om te beginnen maak ik eerst een compositie van spullen in huis die ik fotografeer. Daarna werk ik vanaf een foto. Als het schilderij klaar is, maak ik er een lijst omheen." De Horssense kunstenaar richt zich bij het schilderen vooral op oude spullen en fruit. "Oude voorwerpen zijn mooi om te schilderen, omdat deze een mooie structuur hebben. Fruit daarentegen heeft een mooie kleur en glans. Sinds kort schilder ik ook glas, want daar zitten heel veel elementen in. Ik werk alleen met olieverf want daar kan ik lang in doorwerken en de kleuren zijn vol en warm."

Met deze expositie hoopt Henk de Graaf mensen te inspireren en te laten genieten van de eenvoud van voorwerpen.

De prijzen van de schilderijen zijn op aanvraag, u kunt contact met Henk de Graaf opnemen via henkenmieke@gmail.com.