Foto van eerdere editie.
Foto van eerdere editie. Foto: Alida Montfrooij

Op ontdekking langs de Waal

Algemeen

ZALTBOMMEL - van 17 t/m 20 augustus vindt de vierde editie van de Ri4daagse plaats. Voor het eerst zal het gebied ten westen van Zaltbommel verkent worden.

De Ri4daagse is een wandelvierdaagse waarbij natuur, cultuur, mensen en het Waallandschap centraal staan. Het wandeltraject van dit jaar biedt veel bijzonders. Zo loopt de tocht langs de Gamerensche waarden, een van de eerste stromende nevengeulen in Nederland. Ook het Munnikenland heeft een gedaanteverwisseling ondergaan, er is meer ruimte voor de natuur en de rivier. Hoogtepunten van de route zijn Slot Loevenstein en Fort Vuren, allebei onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Naast de mooie route wordt er elke dag op de Waal gevaren en zorgen muzikanten en kunstenaars uit de streek voor afleiding onderweg. Per dag wordt zo'n 20 kilometer gewandeld.

Meer informatie is te vinden op de website: www.ri4daagse.nl. Hier kunt u zich ook inschrijven. Deelnamekosten zijn 100 euro per persoon. Er mogen maximaal 200 mensen deelnemen, wacht dus niet te lang indien u interesse heeft.