Presentatrice Angelique Krüger
Presentatrice Angelique Krüger Foto: Leefbaarheidsalliantie Gelderland

Dorpshuis de Horst uit Horssen in finale Dorpshuis van het Jaar

Algemeen

HORSSEN - Dorpshuis de Horst uit Horssen heeft de finale van de verkiezing van Dorpshuis van het Jaar weten te bereiken.

De wedstrijd is een initiatief van Omroep Gelderland, om de verbondenheid tussen mensen te versterken. 105 mensen hebben in totaal 74 Gelderse dorpshuizen aangemeld, waaruit zes finalisten zijn gekozen. Met de selectie van de finalisten werd o.a. gekeken naar originaliteit, vernieuwing, diversiteit in activiteiten en enthousiasme van gebruikers.

De zes finalisten zullen tijdens de wedstrijd gevolgd worden door presentatrice Angelique Krüger van Omroep Gelderland. Op 24 oktober zal de eerste aflevering te zien zijn, in totaal worden er acht afleveringen uitgezonden. Tijdens de laatste aflevering op 12 december wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een prijs van 2500 euro en een groot feest.

Dorpshuis de Horst gaat de strijd aan met BMV Mariënvelde, Het Hart Eefde, Kulturhus Beltrum, het Gildehuis uit Lobith en tot slot Dorpshuis Willem de Zwijger uit Rheden.