Leden van 'Sel & Poivre'. Niet op de foto: Johan van Welie.
Leden van 'Sel & Poivre'. Niet op de foto: Johan van Welie. Foto: Benno van Altena

Kookclub brouwt jubileumbier 'Huppel Hop'

Algemeen

DRUTEN - De Kookclub 'Sel & Poivre' uit Druten vierde onlangs haar elfjarig bestaan. Om dit heugelijke feit kracht bij te zetten hebben de eveneens elf leden van de club hun eigen bier gebrouwen.

Het bier werd gebrouwen onder toeziend oog en advies van brouwmeester Gerard van Kemenade. Vanwege het elfjarig jubileum van de kookclub was het de bedoeling om elf liter te brouwen. Het werd iets meer, 111 liter maar liefst, in flesjes van 0,75 liter. De kookclub heeft daarvan zestig flessen geleverd aan het Nederlands Bierproef festival in Den Haag.

Huppel Hop
Het Drutens bier draagt de naam 'Huppel Hop' en is vol van smaak, iets ziltig, met een vleug van karamel, honing en groene peper.

De kookclub gaat kijken of er aan het einde van het jaar, rond de elfde van de elfde, nog eens een partij van dit heerlijke bier gebrouwen kan worden.