De Maas&Waler heeft een bijzondere aantrekkingskracht op Senang.
De Maas&Waler heeft een bijzondere aantrekkingskracht op Senang. Foto: José Iping

De Maas&Waler sinds vandaag in een nieuw jasje gestoken

Algemeen

MAAS EN WAAL - Goed nieuws voor de lezers van de Maas&Waler; vanaf deze week wordt het lezen van dit weekblad namelijk nóg leuker. Zoals u ziet is de vormgeving in een nieuw jasje gestoken én is het formaat aangepast. De Maas&Waler verschijnt vanaf deze week namelijk als tabloid, een populair krantenformaat dat zich kenmerkt door zijn compactheid.

Met zijn 28,9 x 41,5 centimeter is de krant een stukje kleiner dan u gewend was, maar tegelijkertijd ook handzamer. De krant is bovendien voorzien van nietjes, waardoor het uiteenvallen van pagina's verleden tijd is. De reden voor deze wijziging: een betere verhouding tussen beeld, tekst en advertenties. Bovendien zorgt het tabloid formaat ervoor dat advertenties gemakkelijker in andere regionale titels doorgeplaatst kunnen worden.

Tegelijk met de wijziging in formaat is gekozen voor een andere vormgeving. Wat blijft is het witte en stevige papier, evenals de ijzersterke bladformule, met verhalen over wonen, werken en recreëren in Maas en Waal, geschreven door en voor inwoners uit onze streek.

Bijkomende voordelen
Dan zijn er nog de bijkomende voordelen van de Maas&Waler op tabloid formaat; het lezen van de krant op de bank of in de leunstoel zorgt niet langer voor verzuurde armen. Daarbij rolt de krant sneller op, waardoor die irritante bromvlieg snel tot het verleden behoort, en past het formaat beter in de kattenbak. Na het lezen van de bijzondere verhalen voor én door Maas en Walers natuurlijk. Ook de katten van José Iping, Bambu en Senang, wachten elke woensdag met smart op de nieuwe Maas&Waler. Of het aan het papier ligt of de bijzondere geur van de inkt, de krant kan nog geen twee minuten op tafel liggen of de katten gaan erop zitten.

In dat soort gevallen is de krant gelukkig ook digitaal te lezen, op www.demaasenwaler.nl.