Afbeelding
Foto: Maarten van Oijen

Tik Hard 1 kampioen in tweede klasse

Algemeen

WAMEL - Er viel weer eens wat te vieren bij Tik Hard, het eerste team dat uitkomt in de Maas en Waalse tafeltenniscompetitie (MWTB) is kampioen geworden in de tweede klasse. Nadat het team vorig seizoen nog dreigde te degraderen uit diezelfde klasse liep het dit seizoen compleet anders.

In het najaar van 2016 verliep de competitie rampzalig en het eerste team van Tik Hard eindigde op de laatste plaats van de tweede klasse. Dankzij het uitvallen van een ander team kon het Wamelse team in het voorjaar van 2017 weer starten in de op één na hoogste klasse van de MWTB.

Die kans grepen de dames en heren van Tik Hard 1 met beide handen aan! Anthony van Wijk, Anneke Olthof, Gerard Kooimans en Maarten van Oijen speelden een uitstekend seizoen waarin ze vanaf het begin af aan streden om de bovenste plek in de competitie samen met Trumelo 2. Gedurende het hele seizoen werden ze gesteund door teamgenoot Xandra Theunissen die door een blessure niet kon spelen.

De opgave voor het laatste competitieduel was duidelijk, Tik Hard zou vier puntjes binnen moeten halen om de titel veilig te stellen. Een sterk Smash uit Bergharen bood stevige tegenstand en pas in de laatste wedstrijd van de avond wist Gerard het beslissende vierde punt binnen te halen waardoor Tik Hard uiteindelijk met één punt voorsprong kampioen is geworden.

Na afloop van het jaarlijkse weekendje weg met de club werden de kampioenen door het bestuur van Tik Hard in het zonnetje gezet, waarna er nog geproost werd op een succesvol seizoen in de eerste klasse volgend seizoen.