Mei is beweegmaand, deel 4

Algemeen

Beuningen Sport en Beweegt start deze maand met de campagne Bewegen is leuk. De campagne richt zich op bewegen thuis, onderweg en op school of op het werk. Doe mee met de BSB Beweegcampagne, bijvoorbeeld met het beweegkwartiertje of andere leuke beweegoefeningen. Of zorg voor een betere balans tussen eten en bewegen en geef je op voor de BeweegEetBalans-workshop. Kijk voor meer informatie en tips op www.beuningensportenbeweegt.nl

Beweegtip week 4: Beweeg Eet Balans

Deze week gaat het over de balans tussen de hoeveelheid energie die je tot je neemt en het energieverbruik. Simpel gezegd: als je meer energie verbruikt dan je eet neemt je lichaamsomvang af, en als je minder energie verbruikt dan je eet neemt je lichaamsomvang toe. Dit is wat iedereen aanneemt, echter werkt het zo nu juist niet. En dat is de reden dat dieet- en beweegprogramma's meestal niet het gewenste resultaat geven. Als je minder eet dan je verbruikt dan kom je juist aan. Het lichaam gaat in de spaarstand en legt extra reserves aan. Dat geeft je een futloos, en niet energiek, gevoel. Alleen in balans gaat het werken, zowel teveel als te weinig eten en teveel als te weinig bewegen leiden allen tot ongewenst resultaat. Ook heeft de samenstelling van je voeding invloed. Onvoldoende eiwitten bijvoorbeeld zullen de spieromvang verminderen en het vetpercentage doen toenemen.

BEB-workshop
Beuningen Sport en Beweegt geeft een BEB-workshop. Hier leer je om bij te houden hoeveel energie je verbruikt, hoeveel energie je tot je neemt en hoe je je kunt focussen op de balans hiertussen.

Er wordt voor de workshop een handige app gebruikt, waarmee je goed inzicht krijgt in de balans tussen inname en verbruik, met blijvende resultaten. Wil je deelnemen aan de workshop? Meld je dan aan per mail, via: beuningensportenbeweegt@gmail.com.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en tips over bewegen op www.beuningensportenbeweegt.nl.