Afbeelding
Foto: Robert Henzen

Smulpapenclub Maas en Waal sluit 1e deel seizoen af

Algemeen

NIJMEGEN - De Smulpapenclub, een groep jongeren uit Maas en Waal, die kennis en kunde hebben opgebouwd op het gebied van eten en drinken, hebben hun ouders en de begeleiders van het Tech-Lokaal, verwend met een mooi drie gangen menu.

De 13 leerlingen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen in Maas en Waal hebben, samen met MBO- leerlingen van het ROC Nijmegen, hun opgebouwde kwaliteiten op het gebied van koken, bakken en gastheerschap, getoond aan hun ouders en "vakgenoten". Met name de trotse ouders waren laaiend enthousiast over het eindresultaat.

De 13 smulpapen hebben vanaf november 2016 middels workshops in het Tech-Lokaal en daarna als gast"medewerkers" in 6 restaurants in Maas en Waal, hun talenten kunnen uitbouwen. In elk bedrijf werden zij ingewijd in de keuken of restaurant van het bedrijf en hebben onder leiding van de chefs, voorgerechten en hoofdgerechten gekookt, nagerechten gebakken en de gastheerschapsformule aangeleerd.

Met deze ervaring hebben zij, samen met MBO- leerlingen en onder leiding van docenten, voor in totaal 44 gasten gekookt, gebakken en het ontvangst van de gasten inhoud gegeven. Met gevoel voor gastvrijheid en kennis van de bereiding en producten, hebben zij er een onvergetelijk diner van gemaakt.

Op de foto staan de leden van de Smulpapenclub voor "het restaurant" van ROC. Zij zullen tot de vakantie nog enkele keren actief zijn op verschillende fronten en tijdens activiteiten in Maas en Waal.

De komende periode wordt overleg gevoerd met de GastvrijheidKring om ook het komende jaar door te gaan met de club. Daarbij ook nieuwe leden tussen 11 en 14 jaar de mogelijkheid geven mee te doen. Samen met het Tech-Lokaal wordt er verder gewerkt aan een "gastvrij en gezond Maas en Waal".

Door Robert Henzen