Beuningse Boys wint overtuigend van SCE

BEUNINGEN - Nadat vorige week de thuiswedstrijd tegen Groesbeekse Boys met 0-2 werd verloren stond zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen SCE op het programma. Bij een Beuningse zege wordt de tegenstander op een achterstand van 8 punten gezet en is Beuningse Boys nagenoeg veilig. Bij SCE staat voormalig Boys trainer Cor Perlee aan het roer.

Vanaf de aftrap zijn de Beuningse Boys de bovenliggende ploeg, het duurt echter tot de 19e minuut voordat de eerste treffer van de middag valt, Martijn Wolf scoort na een slim genomen vrije trap de 0-1. Gesterkt door de voorsprong gaan De Boys opzoek naar meer en na een halfuur is het 0-2 als een schot van Patrick van Leeuwe iets van richting wordt veranderd en in het doel beland. Hierna krijgt SCE een makkelijk gegeven strafschop als de bal op een Beuningse arm beland. Boys doelman Luuk Keijser weet de inzet van Nicky Sander te keren. Een paar minuten later toont opnieuw Luuk Keijser zijn klasse als hij op fraaie wijze een vrije trap uit de bovenhoek weet te tikken. Aan de andere kant is het weer raak voor De Boys als Glenn Muller alleen voor de doelman het overzicht bewaart en Jurrien Aalbers een niet te missen kans bied, hij maakt dan ook geen fout en tikt de 0-3 binnen. Glenn Muller weet voor de rust ook nog 2 keer te scoren en zo gaat Beuningse Boys de kleedkamer in met een 0-5 voorsprong. In de 2e helft gebeurd er niet zo veel meer. Beuningse Boys scoort nog eenmaal als Bram Veldkamp met een mooie pass Bram Langedijk bedient die simpel de 0-6 binnentikt. In het resterende deel treft SCE nog een keer de lat en gelooft Beuningse Boys het wel.

Zo boekt Beuningse Boys dus een eenvoudige zege en kan het vol vertrouwen uitkijken naar de komende thuiswedstrijd tegen SV Hatert. De aftrap op De Ooijgraaf is om 14.00 uur.