Afbeelding
Foto: Wecycle

Wecycle organiseert inzamelactie gemeente Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - Inzamelstichting Wecycle organiseert in de gemeente Beuningen een inzamelingsactie voor afgedankte apparaten of spaarlampen (e-waste). Inwoners van de gemeente Beuningen kunnen vanaf 28 april tot 31 augustus hun e-waste inleveren op de milieustraat, waarmee ze het Repaircafé ondersteunen. Hoe meer de bewoners inleveren, hoe groter de kans dat het Repaircafé 1000 euro aan sponsorgeld wint van Wecycle.

Inwoners die hun e-waste inleveren op de milieustraat kunnen ter plekke met hun smartphone inchecken op de site van Wecycle. Via GPS wordt dan vastgesteld of de inwoner daadwerkelijk op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten scoren voor het gekozen lokale doel. De 25 gemeentes met de meeste punten per inwoner worden door Wecycle beloont met een sponsorcheque van 1000 euro, bedoeld voor het goede doel. Daarbij maken inleveraars bij het inleveren van hun e-waste kans op een nieuw apparaat.

Wecycle stimuleert met deze actie in maar liefst 317 gemeentes het inleveren van kleine elektrische apparaten, zoals mobiele telefoons, föhns, mixers en magnetrons. Dankzij de inzamelstichting wordt 97 procent van de ingeleverde apparaten gerecycled. Daarnaast zorgt Wecyle ervoor dat schadelijke stoffen niet terechtkomen in het milieu en dat de uitstoot van CO2 wordt vermeden.

Het gekozen goede doel van de actie, het Repaircafé, is een lokaal initiatief waar mensen terecht kunnen met hun defecte apparaten. Onder begeleiding van een vrijwilliger wordt het defecte apparaat gerepareerd.