DIO'30 verslaat koploper Union met 1-0

DRUTEN - DIO'30 heeft met 1-0 gewonnen van koploper Union en is zodoende met nog 3 wedstrijden te gaan nog volop in de race voor een plaats in de nacompetitie.

Bij DIO'30 waren Juul Janssen en Davy van Verseveld weer aanwezig. Juul Janssen startte in de basis en Davy van Verseveld begon op de bank. Bij Union waren een aantal spelers afwezig waaronder eerste doelman Roel Barends. Daardoor stond Jordy Hendriks in het doel. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en gokte op een uitval. Bij DIO'30 was Arthur van den Eeckhout een paar maal gevaarlijk.

Michel Falize moest in de beginfase 2 maal worden behandeld wegens een blessure maar kon uiteindelijk toch verder. Beide ploegen probeerden het ook van afstand. Een schot van Glenn Dibbets ging over en namens Union schoot Niels Voss net naast. In de slotfase van de eerste helft kregen beide ploegen weer wat kansen. Union was gevaarlijk in het strafschopgebeid en kreeg wat schietkansen.

Een schot van Daan Nilwik werd door Nick Degen over de achterlijn gewerkt en uit de daaropvolgende corner wist Nick Degen de bal weg te tikken. Aan de andere kant leverde een vrije trap van Michel Falize de voorsprong op voor DIO'30 Doelman Jordy Hendriks wist de bal te keren maar Bas Bakker was op tijd bij de bal om hem in het doel te schieten. Union wilde snel wat terug doen en probeerde wat terug te doen. Het eerste gevaar was buitenspel en een schot van Niels Voss ging naast. De spelers van Union begonnen zich wat te irriteren dat het niet lukte om voor rust de schade te herstellen.

DIO'30 was nog gevaarlijk met een corner en kon na een gelijk opgaande eerste helft met een voorsprong gaan rusten. In de tweede helft gingen de bezoekers wederom op zoek naar de gelijkmaker maar verder dan een schot van Mohammed Lemrini in het zijnet en een halve kans kwam het niet. Een nieuwe tegenvaller voor Union was het uitvallen van Ruben Sturing die bij een duel verkeerd terecht kwam en met een ernstige blessure van het veld moest worden gedragen. Zijn plaats werd ingenomen door Ian van Haveren. Een kwartier voor tijd kwam DIO'30 een aantal malen goed weg.

Union kreeg wat kansen vlak voor het doel en Michel Falize wist zelfs een maal de bal van de lijn te koppen. Kort nadat Davy van Verseveld een kwartier voor tijd in het veld was gekomen voor Lars van Mill brak een hectische slotfase aan. Bij een snelle aanval van DIO'30 was Arthur van den Eeckhout de verdediging van Union te snel af. Doelman Jordy Hendriks kwam uit zijn doel maar was te laat en kwam buiten het strafschopgebeid hardhandig in botsing met de aanvaller van DIO'30. Beide spelers moesten worden behandeld voor een blessure en toen de doelman enigszins was opgelapt toonde de goed lijdende scheidsrechter terecht de rode kaart. De vraag is of hij anders de wedstrijd had kunnen vervolgen want ook hij moest met een ernstige blessure van het veld worden gedragen.

Wel moest Union nu met 10 man verder. Reserve doelman Bram de Jong kwam in het veld waardoor veldspeler Mohammed Lemrini naar de kant moest. Arthur van den Eeckhout kon de wedstrijd wel vervolgen maar werd kort voor tijd vervangen door Franco Kleinschiphorst. Tijdens het oponthoud rond de blessurebehandelingen kwam Bob Stevens in het veld voor Dani Bloemberg. De wedstrijd werd hervat met een vrije trap die genomen werd door Jan Willem Jeurissen. Het leek op dezelfde situatie als bij de 1-0 want Bram de Jong wist te redden maar kon de bal niet pakken, maar helaas was er nu geen kans op een rebound. In de spannende slotfase had DIO'30 verder afstand kunnen nemen.

Een kopbal van Bob Stevens na een goede actie en voorzet van Franco Kleinschiphorst ging over. Gelukkig bleef DIO'30 ook in de ruime blessuretijd overeind en kon het uiteindelijk verdiend als winnaar van het veld stappen in een wedstrijd waarin hard voor de punten is geknokt. De vreugde was dan ook groot terwijl de spelers van Union verslagen achter bleven. Na de winst op directe concurrent SML eind maart leek de titel bijna binnen maar van de laatste 4 wedstrijden werden er 3 verloren. Daardoor staat SML nu op de eerste plaats maar heeft al wel een wedstrijd meer gespeeld.

Op zich heeft Union nog alles in eigen hand om het kampioenschap binnen te halen. Hetzelfde geldt voor DIO'30 maar dan voor een plaats in de nacompetitie. De uitslagen in de andere wedstrijden waren gunstig waardoor DIO'30 zowel de derde plaats als de leiding in de tweede periode stevig in handen heeft.

Volgende week gaat DIO'30 op bezoek bij Vianen Vooruit dat met 1 punt minder en een wedstrijd meer volgt op de vierde plaats. De wedstrijd begint om 14.30.