Het koor Trug in de tèd in Beneden-Leeuwen.
Het koor Trug in de tèd in Beneden-Leeuwen. Foto: Rene Theunissen

Koor Trug in de tèd op uitnodiging naar Trier

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Het Lauws koor "Trug in de tèd" is op uitnodiging van de Chormeile 2017 te gast in het mooie Duitse stadje Trier, op zaterdag 29 en zondag 30 april a.s. Het koor gaat daar 3 optredens verzorgen, in totaal komen er zo'n 32 verschillende koren optreden. Tijdens dit groot korenfestival er zijn koren o.a. uit Luxemburg, België en Duitsland.

Het zijn verschillende koren zoals: een jazzkoor, gospelkoren, kinderkoren, Shantykoren etc. die door de gehele stad heen zullen optreden. Op zaterdagmiddag en zondagmorgen kan "Trug in de tèd" laten horen wat ze in hun mars hebben. Er is de laatste tijd, tijdens de repetities, veel geoefend voor wat Duits repertoire betreft, maar het koor zingt daar ook gewoon Hollandse en Engelse liedjes, het koor staat o.l.v. Ben Duitsman.

'Het is voor ons een hele eer om daar te mogen optreden', aldus een van de commissieleden. Zaterdagmorgen vroeg vertrekt het gezelschap met de bus en zondagavond keren de koorleden en muzikanten hopelijk met een fijn en voldaan gevoel weer terug naar Lauwe.